Jadłospis od dnia 24.09.2018 – 28.09.2018
24.09.2018 (poniedziałek)
Zupa pomidorowa z makaronem + bułka kajzerka + sok owocowy
Składniki:
Zupa pomidorowa z ryżem: woda, kości wieprzowe, susz warzywny (marchew, por, seler), koncentrat pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, sól, pieprz, makaron (zawiera: mąkę pszenną).
Bułka kajzerka: mąka pszenna.
Sok owocowy.
25.09.2018 (wtorek)
Schab w sosie z ziemniakami + marchewka z groszkiem + baton zbożowy
Składniki:
Schab w sosie: schab wieprzowy, przyprawa do wieprzowiny, papryka słodka, oregano, majeranek, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz.
Ziemniaki.
Marchewka z groszkiem: marchewka, groszek, masło osełkowe, koperek.
Baton zbożowy: orzechy archaidowe, płatki owsiane pełnoziarniste, mleko w proszku, orzechy laskowe, migdały, orzechy nerkowca, orzechy włoskie.
26.09.2018 (środa)
Zupa żurek + bułka sznytka + owoc banan
Składniki:
Zupa żurek: kości wieprzowe, kiełbasa grillowa, czosnek, woda, ziemniaki, majeranek sól, pieprz, mąka pszenna, seler, zakwas żurku, śmietana.
Bułka sznytka: mąka pszenna.
Owoc: banan.
27.09.2018 (czwartek)
Kurczak pieczony z ziemniakami + surówka wiosenna + ciastko zbożowe
Składniki:
Kurczak pieczony: udka z kurczaka, przyprawa do kurczaka, papryka słodka, sól, olej rzepakowy.
Ziemniaki, śmietana.
Surówka wiosenna: kapusta świeża, marchew, pietruszka.
Ciastko zbożowe: mąka pszenna, płatki owsiane, płatki pszenne, mąka orkiszowa pełnoziarnista, płatki jęczmienne, płatki żytnie, błonnik pszenny, mleko w proszku.
28.09.2018 (piątek)
Kostka rybna z dorsza z ziemniakami i koperkiem + surówka z kiszonej kapusty
Składniki:
Kostka rybna z dorsza: kostka rybna z dorsza, jajka, mąka pszenna, bułka tarta (zawiera mąkę pszenną), sól, pieprz.
Ziemniaki, śmietana, koperek.
Surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, cebula, olej rzepakowy.